28.04.2012. U Dobrovodici je danas po prvi put organizovana Gulašijada. Na manifestaciji koja je kod meštana Dobrovodice i okolnih naselja naišla na izuzetan prijem, učestvovalo je ukupno sedam ekipa, koje su se takmičile u kuvanju lovačkog gulaša, a najuspešnija je bila batočinska ekipa „Opušteno“ Željka Jovanovića Čape.
Drugo mesto pripalo je, takođe ekipi iz Batočine „Ljubimac“ Zorana Mitrovića Šitre, dok je trećeplasirana „Lovci na jelene“ Gorana Maksovića iz Dobrovodice.

U okviru ove svečanosti, čiji je pokrovitelj SO Batočina, odigran je i revijalni turnir u malom fudbalu, u kome su koplja ukrstili mališani iz škole fudbala osnovne škole „Sveti Sava“. Nakon njih, svoje fudbalsko umeće „na betončetu“ prikazale su i seniorske ekipe iz Batočine i Dobrovodice.
Po rečima Berislava Radovanovića, jednog od organizatora „Gulašijade“, svi učesnici dobili su zahvalnice, dok su tri prvoplasirane ekipe i nagrađene. Najbolja je dobila pehar i veliki kotlić, drugoplasirana pehar i mali kotlić, dok su trećeplasiranoj ekipi pripali pehar i oprema za ribolov. On je takođe dodao da će ova manifestacija, sasvim sigurno, poprimiti i tradicionalni karakter.