31.05.2012. Radiša Milošević, dosadašnji predsednik opštine, izabran je za novog predsednika opštine Batočina, odlučeno je danas na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Batočina.
Na istoj sednici za zamenika predsednika opštine  Batočina, većinom glasova, izabrana je dr Ana Aničić, iz DS, za predsednika Skupštine opštine, dosadašnji predsednik, Branko Djokić, iz DS, za zamenika predsednika skupštine Čedomir Petrović, iz Socijalističke Partije Srbije, a na mesto sekretara Skupštine postavljena je Milica Mitrović, koja je i u prethodom mandatu obavljala istu funkciju.

U novom sazivu Opštinskog veća, naredne četiri godine, biće: Zoran Jovanović, Jasmina Djordjević, Milan Milosević, Nebojša Djokić, Predrag Milosavljević, Dražen Trifunović, Igor Popović, Slaviša Matejić i Nebojša Živanović.
„Moramo da nastavimo ono što smo započeli 2004.god., pa nastavili 2008 godine i sada 2012. Moramo da pogledamo  narodu u oči, a to podrazumeva: otvaranje novih radnih mesta, rešavanje socijalnih problema, tople škole i vrtiće, dalje asfaltiranje ulica, sredjivanje poljskih puteva...“ pored ostalog, rekao je predsednik Opštine Batočina, Radiša Milošević.
Treba podsetiti da od 35 odbornika, koji čine Skupštinu opštine Batočina, Demokratska stranka ima apsolutnu većinu, 19 odbornika.
Sve odluke na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine donete su većinom glasova i obavljene tajno.